Mijn naam is Cor Slager en ik woon samen mijn vriendin en twee kinderen.

Mijn loopbaan in een vogelvlucht:

Op mijn 19e besloot ik mijn jongensdroom achterna te gaan door beroepsmilitair te worden. Na 4 leerzame jaren bij het Korps Mariniers heb ik besloten de dienst te verlaten. Ik ben in 2006 gestart met de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk. Ik heb inmiddels ervaring opgedaan met diverse doelgroepen, zowel in het begeleiden als behandelen in verschillende rollen. Ik heb veel ervaring opgedaan met ASS, AD(H)D en mensen met een licht verstandelijke beperking. Naast mijn werk in de hulpverlening was ik werkzaam in de buitensport en heb ik een aantal deeltijd HBO opleidingen gevolgd.

Vanuit een persoonlijke overtuiging dat bewegen, natuur en het buiten zijn mensen letterlijk en figuurlijk in beweging kan brengen om te leren, heb ik me verdiept in het inzetten van sport, bewegen en de natuur als middel binnen de hulpverlening. Sinds begin 2021 ben ik geregistreerd psychomotorisch therapeut.

 Ik heb de volgende studies afgerond:

  • Sociaal pedagogisch werk ( mbo 4, Noorderpoortcollege Groningen )
  • Hogere opleiding voor buitensportinstructeur en outdoormanagement (3 jarige HBO , Hanze Hogeschool Groningen)
  • Postgraduaat Adventure Education (2 jarige HBO , Odisee Hogeschool Brussel )
  • Bachelor Psychomotorische therapie en bewegingsagogie (4 jarige HBO, Windesheim hogeschool Zwolle)

Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd om mij te blijven ontwikkelen waaronder: 

  • Medic First Aid (EHBO) en BHV
  • Rots en water weerbaarheidstrainer incl. verdiepingscursus trauma
  • diverse verdiepingscursussen over;  verslaving, seksualiteit, (kinder)mishandeling, de meldcode huiselijke geweld, signs of safety etc.

Ik vind het erg belangrijk om me te blijven ontwikkelen en blijf dit doen door verschillende cursussen en opleidingen te volgen in mijn vakgebied.

Ik ben SKJ geregistreerd Jeugd- en gezinsprofessional.